København er en by i Nordatlanten

NA kort

(Fra Inuk Silis-Høegh Danmarkskortet, 2004)

Golden Days 2017 forvandler igen i år København til et fantastisk virvar af arrangementer, som denne gang har det overordnede tema: København. Det tema åbner en række helt umiddelbare spørgsmål: hvad, hvem og hvor er København?

Som de fleste ved ligger København i Danmark på Sjælland – men mange af os ved også at København findes på mindre åbentlyse steder som i musikken, i litteraturen og selv i de københavnere, som ikke længere bor i byen. I forbindelse med årets Golden Days vil jeg, sammen med Nordatlantens Brygge, gerne invitere til en samtale om hvordan København også er blevet en by i Nordatlanten. Byen har i århundreder været centrum for administration, handel og uddannelse og derfor også et vigtigt sted i mange islændinge, grønlændere og færingers liv.

Nordatlanten er en del af København og København er en by i Nordatlanten. De to litteratur- og kulturhistorikere Kirsten Thisted og Bergur Rønne Moberg samt filmskaberen Otto Rosing fortæller om forbindelserne før og nu og den kunst som behandler dem ved arrangementet på Nordatlantens Brygge d. 16 september kl 15.

brygge

 

Arrangementet er et baseret på forskningsprojektet Denmark and the New North Atlantic.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s